Tiedettä Wikipediaan - Hands-on -työpaja Helsingin yliopistolla

Description

Wikipedia on ilmainen tietosanakirja, jota kirjoitetaan yli 250 kielellä, Wikipedia on Suomessa ja maailmalla suosituimpia verkkosivustoja sekä hakukoneiden ja monien käyttäjien arvostama tietolähde. Useimmista aiheista Wikipedia on ensimmäinen hakutulos ja tärkeä sisäänheittosivu syvällisemmän tiedon lähteille.

Wikipedia on Suomen tärkeimpiä medioita: massakäyttetty tiedon popularisoinnin, tiedeviestinnän, tutkijoiden esiintuomisen ja opiskelijarekrytoinnin kanava. Helsingin yliopistoa, tiedettä, tutkimusta ja tieteenaloja koskevaa sisältöä löytyykin Wikipediasta - mutta aivan liian vähän. Käyp tarkistamassa tilanne vaikka oman tieteen- tai opiskelualasi osalta!

Osallistu yhteiseen haasteeseen ja tule mukaan työpajaan tuottamaan sisältöä Wikipediaan: esimerkiksi tutkijaprofiileja sekä tietoa tieteenalasta ja tutkimuksesta. Toivomme työpajaan etenkin tutkijoita, mutta muutkin ovat tervetulleita.

Työpajassa saat tietoa siitä, mikä Wikipedia on ja millaista sisältöä Wikipediaan kannattaa laittaa. Avustajat ja alustajat auttavat sinua kädestä pitäen lisäämään ja päivittämään sivuja yhteisöllisen tietosanakirjan sääntöjen mukaisesti.

Otathan oman kannettavan tai tabletin mukaan. Ilman sitä ei päivittäminen onnistu!

Tapahtuman järjestää Helsingin yliopisto. Lisätietoja salla.laaksonen at helsinki.fi

Status

Complete

Start time

26.02.2014 09:00

End time

26.02.2014 11:00

Address

Yliopistonkatu 3, Helsinki - Tiedekulma, Porthania, 1 krs.

Language

Finnish

Lead

Salla Laaksonen

First Learner

No one yet
Invite first learner

Second Learner

No one yet
Invite second learner

Max Participants

40

Participants

No one yet