Tiedettä Wikipediaan - Hands-on -työpaja Helsingin yliopistolla

Kuvaus

Wikipedia on ilmainen tietosanakirja, jota kirjoitetaan yli 250 kielellä, Wikipedia on Suomessa ja maailmalla suosituimpia verkkosivustoja sekä hakukoneiden ja monien käyttäjien arvostama tietolähde. Useimmista aiheista Wikipedia on ensimmäinen hakutulos ja tärkeä sisäänheittosivu syvällisemmän tiedon lähteille.

Wikipedia on Suomen tärkeimpiä medioita: massakäyttetty tiedon popularisoinnin, tiedeviestinnän, tutkijoiden esiintuomisen ja opiskelijarekrytoinnin kanava. Helsingin yliopistoa, tiedettä, tutkimusta ja tieteenaloja koskevaa sisältöä löytyykin Wikipediasta - mutta aivan liian vähän. Käyp tarkistamassa tilanne vaikka oman tieteen- tai opiskelualasi osalta!

Osallistu yhteiseen haasteeseen ja tule mukaan työpajaan tuottamaan sisältöä Wikipediaan: esimerkiksi tutkijaprofiileja sekä tietoa tieteenalasta ja tutkimuksesta. Toivomme työpajaan etenkin tutkijoita, mutta muutkin ovat tervetulleita.

Työpajassa saat tietoa siitä, mikä Wikipedia on ja millaista sisältöä Wikipediaan kannattaa laittaa. Avustajat ja alustajat auttavat sinua kädestä pitäen lisäämään ja päivittämään sivuja yhteisöllisen tietosanakirjan sääntöjen mukaisesti.

Otathan oman kannettavan tai tabletin mukaan. Ilman sitä ei päivittäminen onnistu!

Tapahtuman järjestää Helsingin yliopisto. Lisätietoja salla.laaksonen at helsinki.fi

Vaihe

Valmis

Alkuajankohta

26.02.2014 09:00

Loppuajankohta

26.02.2014 11:00

Osoite

Yliopistonkatu 3, Helsinki - Tiedekulma, Porthania, 1 krs.

Kieli

suomi

Vetäjä

Salla Laaksonen

Ensimmäinen oppija

Ei kukaan vielä
Kutsu ensimmäinen oppija

Toinen oppija

Ei kukaan vielä
Kutsu toinen oppija

Osanottajien yläraja

40

Osallistujat

Ei kukaan vielä