Miten tutkijan kannattaa hallita julkaisudataansa?

Kuvaus

Akateemisiin julkaisuihin liittyviä verkkopalveluja ja sovelluksia riittää. Thomson Reutersin Web of Science, Google Scholar ja monet muut palvelut tarjoavat tutkijalle mahdollisuuden oman julkaisuluettelonsa ylläpitämiseen ja julkaisutietojen tarkastamiseen ja korjaamiseen. Tutkijan on ainakin jollakin tasolla syytä tiedostaa eri palvelujen vahvuudet, koska hänen "akateemista suorituskykyään" mitataan ehkä entistäkin useammin artikkeleiden välisiin viittauksiin perustuvilla mittareilla. Suorituskyky näyttäytyy todellista pienempänä jos julkaisut eivät yhdisty mittaajien käyttämissä aineistossa tutkijaan oikein. Tietenkin on myös mielenkiintoista tietää ketkä viittaavat artikkeleissaan tutkijan artikkeleihin. Ja viittausten määrään on varmasti mahdollista vaikuttaa sillä, miten hyvin julkaisut ovat näkyvillä ResearchGatessa ja vastaavissa "tutkijoiden some-palveluissa".

Myös mahdollisuudet julkaisutietojen analyysiin esimerkiksi verkostoanalyysin keinoin kiinnostavat ainakin tietoteknisesti suuntautuneita tutkijoita. Miten julkaisudataekosysteemin eri palvelut tukevat julkaisudatan analyysiä, siis bibliometriikkaa?

Troika pidetään osana Open Knowledge Roadshown ohjelmaa Tampereella. Roadshown kautta tähän troikaan on ilmoittautunut periaatteessa täysi määrä ihmisiä, mutta käytännössä mukaan sopii varmasti edelleen.

Vaihe

Valmis

Alkuajankohta

27.09.2013 10:00

Loppuajankohta

27.09.2013 11:30

Osoite

Väinö Linnan aukio 15, Tampere - Uusi Tehdas, Protomon neuvotteluhuone

Kieli

suomi

Vetäjä

Tuija Sonkkila

Ensimmäinen oppija

Jukka Huhtamäki

Toinen oppija

apoikola

Osanottajien yläraja

10

Osallistujat

Ei kukaan vielä