Mallinrakennustyöpaja

Kuvaus

Erilaisia visuaalisia esityksiä ja mock-up-tyyppisiä malleja on käytetty paljon esimerkiksi tuote- ja palvelukehityksen apuna. Tyypillisin esimerkki lienee verkkopalvelusta tehtävä hyvin yksinkertainen paperiprototyyppi.

Tämän troikan tarkoituksena on kokeilla paperimallimenetelmää tutkimusongelmian esittämisessä. Entä jos vaikkapa yhteiskunnallisia tai ihmisen käyttäytymisiä lähestyviä kysymyksiä voisi myös rakentaa paperiprototyyppeinä? Toimiiko matemaattinen malli paperiesityksenä? Auttaisiko 3D-malli ymmärtämään tutkimuskohdetta paremmin? Troikassa istutaan alas paperin, kynien, saksien, teipin, liiman ja värikynien kanssa rakentamaan kolmiulotteisia paperimalleja tutkimusaiheista.

Virikkeeksi katsotaan muutamia esimerkkejä paperimalleista - esimerkiksi sairaalan paperiprototyypistä. Pääpaino on kuitenkin tekemisessä ja askartelussa ja oman aiheen konkretisoinnin harjoittelussa - mitään valmista ratkaisua ei ihan suoraan ole tarjolla! Tule siis ennakkoluulottomasti visualisoimaan oma tutkimusasetelmasi tai muuten mieltäsi askaruttava kysymys! Vetäjä tuo tarvikkeita, joten mukaan tarvitaan vain avoin mieli.

UPDATE: Alla muutamia linkkejä, jotka troikassa löysimme paperimalleja etsiessämme. Ei siis tarvitse edelleenkään osata piirtää ja suunnitella kuutiota, verkosta löytyy:

Platonic solids @korthalsaltes.com
Earth Science 3D papermodels
Toyish paper models by Peace in Paper
Paper brain
Sky Scraper paper models

Vaihe

Valmis

Alkuajankohta

16.09.2013 14:00

Loppuajankohta

16.09.2013 17:00

Osoite

Snellmaninkatu 14 B - Pesula (punatiilinen rakennus valtiotieteellisen tiedekunnan pihan nurkalla, 1. krs kahvihuone)

Kieli

suomi

Vetäjä

Salla Laaksonen

Ensimmäinen oppija

eslehton

Toinen oppija

Janne P. Hukkinen

Osanottajien yläraja

15

Osallistujat

Anni Mattila