Mallinrakennustyöpaja

Description

Erilaisia visuaalisia esityksiä ja mock-up-tyyppisiä malleja on käytetty paljon esimerkiksi tuote- ja palvelukehityksen apuna. Tyypillisin esimerkki lienee verkkopalvelusta tehtävä hyvin yksinkertainen paperiprototyyppi.

Tämän troikan tarkoituksena on kokeilla paperimallimenetelmää tutkimusongelmian esittämisessä. Entä jos vaikkapa yhteiskunnallisia tai ihmisen käyttäytymisiä lähestyviä kysymyksiä voisi myös rakentaa paperiprototyyppeinä? Toimiiko matemaattinen malli paperiesityksenä? Auttaisiko 3D-malli ymmärtämään tutkimuskohdetta paremmin? Troikassa istutaan alas paperin, kynien, saksien, teipin, liiman ja värikynien kanssa rakentamaan kolmiulotteisia paperimalleja tutkimusaiheista.

Virikkeeksi katsotaan muutamia esimerkkejä paperimalleista - esimerkiksi sairaalan paperiprototyypistä. Pääpaino on kuitenkin tekemisessä ja askartelussa ja oman aiheen konkretisoinnin harjoittelussa - mitään valmista ratkaisua ei ihan suoraan ole tarjolla! Tule siis ennakkoluulottomasti visualisoimaan oma tutkimusasetelmasi tai muuten mieltäsi askaruttava kysymys! Vetäjä tuo tarvikkeita, joten mukaan tarvitaan vain avoin mieli.

UPDATE: Alla muutamia linkkejä, jotka troikassa löysimme paperimalleja etsiessämme. Ei siis tarvitse edelleenkään osata piirtää ja suunnitella kuutiota, verkosta löytyy:

Platonic solids @korthalsaltes.com
Earth Science 3D papermodels
Toyish paper models by Peace in Paper
Paper brain
Sky Scraper paper models

Status

Complete

Start time

16.09.2013 14:00

End time

16.09.2013 17:00

Address

Snellmaninkatu 14 B - Pesula (punatiilinen rakennus valtiotieteellisen tiedekunnan pihan nurkalla, 1. krs kahvihuone)

Language

Finnish

Lead

Salla Laaksonen

First Learner

eslehton

Second Learner

Janne P. Hukkinen

Max Participants

15

Participants

Anni Mattila